Siden fredag er det skutt 160 raketter fra Gaza inn i Israel. Iron Dome har hatt en 95 prosent suksessrate sier forsvaret som forbereder seg på en stormfull uke. Det store spørsmål er om Hamas velger å bli involvert.

Illevarslende nok er den politiske leder for Islamsk Jihad i Iran. Det kan være det er der avgjørelsen treffes om Hamas skal delta.

PIJ’s secretary-general Ziad Nakhaleh, who is visiting Iran, vowed that the group was “going into battle” and called on other Palestinian terror groups to join. “There are no ceasefires after an attack,” he said. “This is a test for all parts of the resistance.”

He added that all Israeli towns, including Tel Aviv, are on the terror group’s radar and should be prepared to be targeted.

Israel said that it targeted solely Islamic Jihad sites in its initial strikes on Friday afternoon — and that it launched the strikes because Islamic Jihad cells were preparing to fire at Israeli targets.

Timesofisrael.com

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.