Kina skjøt søndag opp den andre av tre moduler som trengs for å fullføre deres nye romstasjon Tiangong, ifølge kinesiske medier.

Oppskytingen skjedde med en rakett av typen Long March-5B søndag ettermiddag lokal tid fra Wenchang-utskytningssenteret på den tropiske øya Hainan.

Romstasjonens første modul ble skutt opp i april 2021. Siden har det vært både bemannede og ubemannede oppskytinger med utvidelser til romstasjonen, som skal være ferdigstilt i år.

Den siste modulen for å fullføre romstasjonen skal etter planen være på plass i oktober, og Tiangong forventes å være fullt operativ innen slutten av året.

Stasjonen vil da anta sin endelige T-form, og være omtrent like stor som den tidligere russisk-sovjetiske Mir-stasjonen.

Kina har brukt mange milliarder dollar på sitt militærdrevne romprogram, med håp om å ha en permanent bemannet romstasjon og til slutt sende mennesker til månen.

Husk å støtte Document også i sommer:

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.