Foto: Henryk Poddębski (1890-1945), (Wiki-artikkelen foreligger bare på polsk).
Sølvgelatinkopi i Nasjonalarkivet, Warszawa.

Polsk titel: Synagoga drewniana w Chodorowie.

Chodorow ligger i Galicia, som var en del av de tidligere polske områder som havnet på sovjetisk side i 1939, og nå ligger i Ukraina. Den sto ferdig i 1652, og var, som så mange andre i Øst-Europa, helt og holdent bygget av tre. I likhet med de fleste andre tre-synagoger i det nazi-okkuperte området ble den ødelagt en gang etter 1941. Bare noen få, som var «tatt i bruk til andre formål» (som det heter på skalikkesidet) har overlevd.

Yad Vashem har en egen side om denne synagogen.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.