Rekordhøye priser på strøm og drivstoff fører til mindre bruk av fritidsboliger. Hytteforbundet frykter en alvorlig nedtur for typiske hyttenæringer.

– Stadig flere hyttefolk både fortviler og raser over myndighetenes passivitet når det gjelder tiltak for å redusere prisene på både drivstoff og strøm til fritidsboliger, sier styreleder Trond G. Hagen i Norges Hytteforbund til Nationen.

Hagen peker også på at stadig flere rett og slett ikke har råd til å dra på hytta.

– En del ser seg nå bare råd til kun å bruke hytta noen få uker om sommeren siden strømforbruket på denne årstiden er minimalt. Å bruke hytta i vinterhalvåret blir for stadig flere altfor dyrt, sier Hagen.

Hyttenedturen har ført til betydelig mindre interesse for både kjøp og bygging av hytter mange steder siste halvåret. I tillegg rammes næringer i distriktene som yter service til hyttefolket.

– Vi får meldinger om at stadig flere håndverkere, butikker og andre aktører rundt om i distriktene som yter service til hyttefolket, merker at folk bruker fritidsboligene sine stadig mindre. Vi frykter dette er en utvikling som bare vil eskalere og ramme distriktene stadig mer, sier Hagen.

Husk å støtte Document også i sommer:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp Peder Jensens bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.