En gruppe tilhengere av fri abort planlegger å åpne flytende abortklinikker i Mexicogulfen for å hjelpe gravide kvinner bosatt i de delstatene med strenge abortlover.

Bak planene står en aktivistgruppe basert i San Francisco. PRROWESS (Protecting Reproductive Rights of Women Endangered by State Statutes).

Dr. Meg Autry fra PRROWESS, som utfører aborter og ser på dette som sin livsoppgave, sier til NBC Bay Area at målet er å samle inn 20 millioner dollar til den flytende abortklinikken, skriver Breitbart.

Dr. Meg Autry ser på det å utføre aborter som sin livsoppgave. Skjermdump NBC

Klinikken skal tilby sine tjenester til kvinner bosatt i stater som Mississippi, Alabama, Louisiana, og Texas. I tillegg til aborter skal klinikken tilby andre tjenester, som prevensjon og testing for kjønnssykdommer.

Hovedmålgruppen er de med lav inntekt, «people of color» og andre «marginaliserte grupper».

Autry forventer juridiske utfordringer fra de statene med strenge abortlover, men insisterer på at hennes prosjekt er innenfor loven.

– We have a very powerful legal team. I’m sure there will be legal barriers and problems at every part of this journey.

Det er nok ikke utenkelig at prosjektet vil få økonomisk støtte av Biden-regimet.Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.