To demonstranter ble skutt og drept da indisk politi åpnet ild for å få kontroll på en protest mot uttalelser fra regjeringspartiets talskvinne om Muhammed og hans kone Aisha. Tyve islamske land har trukket tilbake sine ambassadører og forlanger en unnskyldning.

Det er samme fremgangsmåte som islamske land brukte overfor Danmark i 2005/2006. Det virket mot Danmark, over tid. Men vil det virke mot India med 1,2 milliarder innbyggere? Delhi tar pragmatiske hensyn, men er følsom for forsøk på utpressing.

– Politiet ble tvunget til å åpne ild for å spre demonstrantene. Det resulterte i at to personer døde, sa en politimann i den østlige byen Ranchi.

Han sa at demonstrantene ikke fulgte ordre om å flytte seg og at de kastet flasker og steiner mot politiet da de forsøkte å oppløse folkemengden.

Indisk politi arresterte også mer enn 130 andre under demonstrasjonen som startet fredag. (…)

Om lag 20 land har hentet hjem sine ambassadører fra India og krever en offentlig beklagelse fra Modi og hans parti, og etter fredagsbønnen var det store demonstrasjoner i flere land.

(NTB)

Ikke minst vestlige medier er med å blåse opp saken og deres sympati ligger ikke på Indias side.

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.