José María Fernández Sousa-Faro. Stillbilde: Idoia Santorcuato / YouTube.

Det spanske farmasøytiske selskapet PharmaMars toppsjef José María Fernández Sousa-Faro etterforskes av spansk politi for juks med vaksinebevis, skriver El Periódico de España.

Den 76 år gamle forretningsmannen figurerer på en liste over 2200 personer som skal ha kjøpt falske attester for å ha mottatt vaksinedose nummer tre mot koronaviruset, har kilder med kjennskap til saken opplyst til medieselskapet Prensa Ibérica.

Det kriminelle nettverket som fabrikkerte de falske attestene, var operativt mellom september 2021 og januar 2022. Den lyssky virksomheten ble oppdaget under en etterforskning der politiet var på sporet av islamske terrorister.

Blant de 2200 personene er det flere kjente navn, herunder også sangeren Omar Montes, som har vært i avhør hos politiet – noe PharmaMar-sjefen ennå ikke har vært.

Fernández-Sousa er professor i biokjemi og grunnla PharmaMar, som er et av de største legemiddelselskapene i Spania, i 1986, opplyser El Periódico de España.

76-åringen har tidligere fortalt at han fikk koronaviruset i mars, og at han var blitt behandlet med medisiner fra sitt eget selskapet, skriver den spanske avisen.

Det spanske politiets etterforskning har også avdettet et nettverk som fabrikkerte falske EU-vaksinepass, og i den forbindelse er to helsearbeidere blitt arrestert, skriver El Mundo.

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.