Atten år gamle Payton Gendron skjøt og drepte 10 personer på et kjøpesenter i Buffalo i USA lørdag ettermiddag. Han hadde tidligere blitt gransket av New York State Police for å ha truet med å skyte klassekamerater under avgangsfesten i juni 2021.

Gendron kjørte i tre og en halv time for å komme til kjøpesenteret Tpps som lå i et område dominert av afro-amerikanere i Buffalo i staten New York.

Gendron skjøt 13 personer hvorav 11 svarte. Alle de ti som døde av skuddene var svarte. Gendron skal ha uttrykt sterke rasistiske meninger og gikk til psykolog i forkant av terorrangrepet. Dette forhindret ikke at han fikk kjøpt flere våpen.

Ifjor gikk Gendron til skolen i en uke med beskyttelsesdrakt mot covid, ifølge klassekamerater:

Før Payton Gendron skjøt og drepte de ti menneskene, så hadde han lagt ut et manifest på 180 sider på nettet. Han filmet også direkte mens han skjøt og drepte. På våpenet sto det skrevet «nigger» og tallet 14. 14 står for antall ord i erklæringen: «We must secure the existence of our people and a future for white people». Denne erklæringen skal stamme fra avdøde David Lane, en aktivist for en hvit supremasist terrorgruppe som kalles The Order, ifølge avisen Buffalo News.

Gendron erklærte seg ikke skyldig da han fremsto foran dommeren lørdag kveld iført en papirkjole og uten sko.

Buffalo News    Daily Mail

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.