200.775 nordmenn var registrert med nedsatt arbeidsevne ved utgangen av mars i år. Det er nesten ti prosent flere enn før pandemien.

Det er i overkant av 6.000 flere enn ett år tidligere, og hele 17.000 flere enn på samme tid i 2020, viser nye tall fra Nav.

– Mange er syke, mens andre kanskje har sosiale utfordringer som gjør det vanskelig å komme inn på arbeidsmarkedet og som derfor trenger tettere oppfølging fra oss, sier statistikksjef Ulf Andersen i Nav til P4-nyhetene.

Ifølge Nav er det snakk om personer som på grunn av sykdom, skade eller andre forhold har behov for ekstra oppfølging fra Nav, for å få jobb eller beholde en jobb.

LO-sjef Peggy Hessen Følsvik sier det er ekstremt viktig de som har falt utenfor får hjelp til å komme tilbake i arbeidslivet.

– Det vi vet virker er individuell oppfølging. At Nav har nok ressurser til å følge opp hver enkelt og lage løp som er tilpasset den enkelte, sier Følsvik til P4.

Les også:

Norge bruker over 100 milliarder på uføretrygd – Støre refser Høyre

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.