Alle de 22 kandidatene som var Trumps favoritter foran nominasjonsvalgene i Ohio og Indiana, vant. Den mest imponerende var J.D. Vance som gikk fra under ti prosent til over tredve i løpet av to uker. Vance stiller som senator.

All 22 candidates in Ohio and Indiana endorsed by former President Donald J. Trump completed a clean sweep of Tuesday’s primaries, indicating the strength of a Trump endorsement is as mighty as it has ever been.

Resultatene er et bevis på Trumps støtte på grasrota, blant velgerne, og denne støtten er ikke bare rettet mot Demokratene, men like mye mot RINOs, Republikanere bare i navnet, som har sabotert Trumps agenda. Hvis det blir valgt for mange av dem 8. november hjelper det ikke med flertall.

Vance har stor velgerappell. Før valget forsøkte hans rivaler å så tvil om han var til å stole på. Men Vance virker overbevisende. Man kan si at Trumps støtte er et bevis på det. Trump sluker noen gang kameler av nødvendighet, og de har vist seg å skuffe, som guvernør Brian Kemp i Georgia. Det har han ikke råd til denne gang. For mye arbeid ligger foran en ny Kongress.

Den ene etter den andre som stemte for å stille Trump for riksrett, blir beseiret eller trekker seg. En av dem var Anthony Gonzales i Ohio. Han fikk beskjed av partiet om å trekke seg og valgte å gjøre det i 2021.

J.D. Vance vil stille mot Demokraten Tim Ryan i november.

Trump har nå en vinnerrekka på 55 mot 0 i de Republikanske primærvalgene. Det skremmer vannet av Demokratene som nå forsøker å piske opp en storm rundt abortsaken.

NTB har en sak om J.D. Vance som er en karikatur:

Oppslutningen om 37-åringen har skutt fart under primærvalget. Vanity Fair omtaler ham som en beinhard kapitalist og forfatter som har gått i klinsj med kultureliten på venstresiden, sagt at han ikke bryr seg om hva som skjer i Ukraina og at de store IT-gigantene er fiender av vestlig sivilisasjon.

I valgkampen har han fått støtte fra tidligere president Trump. Det til tross for at han tidligere har kalt Trump Amerikas Hitler. De siste årene er han imidlertid blitt en svoren tilhenger av Trump og trumpismen.

Kampen om å bli republikanernes kandidat i Ohio har i stor grad handlet om hvor tett partiet skal være knyttet til Trump.

Her vrir NTB spørsmål om til å være et spørsmål om personkult rundt Trump. De snur hans popularitet blant velgerne til å bli noe negativt.

Trump er populær fordi han har folkets tillit. Men det vil ikke mediene forholde seg til. Da ville Trump bli et eksempel på at grasrota ikke har noen som snakker deres sak. Akkurat som i Europa.

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.