Etter T-baneskytingen i New York. Foto: Will B Wylde via AP

Frank James, som var etterlyst for angrepet på T-banen i New York tirsdag, ble pågrepet onsdag. Han er siktet for føderale terrorlovbrudd, opplyser påtalemyndigheten.

NTB forteller at Frank James ble etterlyst etter angrepet der ti personer ble skutt og såret. Ytterligere seks personer ble skadd i angrepet, som skjedde på en T-banevogn i Brooklyn i morgenrushet tirsdag.

Tilstanden for fem av ofrene ble tirsdag kveld beskrevet som kritisk, men ikke livstruende.

En svart mann som passer beskrivelsen av James, ble pågrepet på Manhattan, melder NBC New York.

Myndighetene er ikke i tvil om at dette er rett mann:

– Kjære newyorkere: Vi har ham, sa ordfører Eric Adams på en pressekonferanse kort tid etter pågripelsen. Der opplyste den føderale statsadvokaten Breon Peace at 62 år gamle James er siktet for terrorlovbrudd, melder nyhetsbyrået AP.

I forbindelse med etterforskningen har myndighetene undersøkt videoer i sosiale medier der James sier at USA er et rasistisk samfunn gjennomsyret av vold. Han kom også med utfall mot ordfører Adams.

I sosiale medier skal James ha postet en rekke meldinger med budskap som antyder sympatier både for den ekstreme gruppen Blanck Lives matter BLM) og for islam.

Journalisten Andy Ngo la tidlig ut en melding på Twitter om dette:

Disse spesielle politiske/religiøse koblingene synes imidlertid ikke å være av særlig interesse for de store mediene.

Etterforskerne tror ifølge NTB at den etterlyste 62-åringen fortsatte å reise rundt på storbyens T-banesystem i flere timer etter angrepet. Et reisekort kjøpt med ett av hans kredittkort ble brukt på en stasjon i Brooklyn lenge etter angrepet.

Det er nå avklart at James siktes for terror, etter at politiet innledningsvis i saken var raskt ute og aviste at dette kunne dreie seg om terror.

Les også: 

Mistenkt i t-bane-skyting

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.