EUs utenriksministre møtes mandag for å diskutere hvordan de kan trappe opp hjelpen til Ukraina, som nå har vært under russisk angrep i seks uker.

På bordet ligger blant annet et forslag fra EUs utenrikssjef Josep Borrell om å bevilge ytterligere 500 millioner euro til leveranser av våpen og militært utstyr.

I tillegg vil ministrene trolig diskutere nye sanksjoner mot Russland, som nå ventes å iverksette en større offensiv mot de ukrainske forsvarslinjene øst i landet.

Blant alternativene er en boikott av russisk olje. I forrige uke vedtok unionen å forby import av russisk kull. Fortsatt blir det brukt russisk olje til en verdi av 450 millioner euro i EU-landene hver eneste dag, ifølge anslag fra den Brussel-baserte tenketanken Bruegel.

Å forby gassimport sitter lenger inne ettersom flere EU-land, ikke minst Tyskland, er sterkt avhengig av russisk gass, både til industrien og private husholdninger.

Utenriksministrene skal også diskutere situasjonen i Jemen, Mali og Libya.

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp Kents bok her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.