Caspar David Friedrich (1774–1840)
Olje på lerret, 54 x 72 cm, Museum für Kunst und Kulturgeschichte, Dortmund.

Det avbildede er ruinene av et (vest)gresk tempel i dorisk stil, kjent som Juno-templet ved Agrigento på Sicilia, og bygget rundt 460-450 fvt. Det skal bemerkes at Caspar David Friedrich aldri fikk besøkt Italia, og at bildet er malt etter et trykk utført av en annen kunstner.

Som kjent var de gamle grekere sjøfarere, og anla kolonier både ved Svartehavet og i Sør-Italia. Særlig på Sicilia finnes det fortsatt ruiner etter greske templer – katedralen i Siracusa er reist over restene av et dorisk tempel.

Det sies at skipsbygging i antikken er hovedårsaken til at de greske øyer nå er omtrent avskoget.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.