Norge er på en lengre russisk liste over «uvennlige land og territorier» som har innført sanksjoner mot landet etter «spesial-militæroperasjonen» i Ukraina.

Lista over land som har gjennomført «uvennlige handlinger mot Russland, dets næringsliv og dets folk» ble godkjent av den russiske regjeringen mandag, melder det russiske nyhetsbyrået Tass.

I tillegg til Norge omfatter lista USA og Canada, EU-landene, Storbritannia (inkludert øystatene Jersey, Anguilla, Gibraltar og De britiske Jomfruøyer), Ukraina, Montenegro, Sveits, Albania, Andorra, Island, Liechtenstein, Monaco, San Marino, Nord-Makedonia, Japan, Sør-Korea, Australia, Mikronesia, New Zealand, Singapore og Taiwan.

Den russiske regjeringen understreker at i henhold til denne erklæringen, kan russiske borgere og selskaper, staten, dens regioner og kommuner som har utenlandske handelsobligasjoner til utenlandske kreditorer fra lista over uvennlige land, betale dette med rubler.

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.