Israels statsminister Naftali Bennett. Foto: AP Photo/Ariel Schalit

Den israelske statsministeren Naftali Bennett møtte lørdag Russlands president Vladimir Putin i Moskva for å diskutere «krisen i Ukraina».

NTB melder om saken og refererer den israelske avisen Haaretz, som igjen siterer Reuters.

Israel har de siste dagene vokst fram som en tenkelig megler i krigen mellom Russland og Ukraina. Det har sammenheng med at Israel gjennom mange år har hatt tette bånd til begge landene.

Dette nye initiativet ses på som en ny og til nå uprøvd mulighet for megling og forsøk på å skape fred.

Det er også et poeng at Israel ikke har gått til noen sanksjonsskritt overfor Russland, noe som har høstet kritikk fra USA.

Dermed ses det en mulighet for at Putin kan være villig til å lytte mer til innspill fra nettopp Israel enn fra vestlige land som har sanksjonert mot Russland.

For Israel vil det utvilsomt være en fjær i hatten å kunne spille en rolle som fredsmegler i en tilsynelatende fastlåst situasjon.

Initiativet ses som spesielt kjærkomment ettersom forsøkene på å få Kina på banen i en meglerrolle så langt har vist seg lite fruktbare:

EU håper Kina vil mekle i krigen

 

Bestill fra Document forlag:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!


Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.