En ung jente får Pfizer-vaksinen mot koronasykdom i Wien 15. november 2021. Foto: Lisa Leutner / AP / NTB.

En studie fra det medisinske universitetet i Wien viser at personer som er blitt korona­vaksinert to ganger eller har hatt tidlige korona­varianter, praktisk talt ikke har noen økt beskyttelse mot omikron­varianten av korona­viruset.

Studien, som er ledet av Rudolf Valenta ved institutt for patofysiologi- og allergiforskning ved Medizinsche Universität (MedUni) i Wien, er blitt offentliggjort i det velrennomerte medisinske tidsskriftet Allergy, opplyser den østerrikske avisen Heute.

I henhold til studien, som er utført i Østerrike, er det bare trippeltvaksinerte personer som har utviklet antistoffer som delvis er i stand til å blokkere omikronvarianten, men virkningen uteblir helt for 20 prosent av dem som har fått tre vaksinedoser.

Konklusjonen er gyldig for alle vaksinene som er godkjent i Østerrike, opplyser Heute.

Valenta sier at det beste ville være å utvikle en ny type vaksine som beskytter både mot omikron og tidligere varianter. Men i påvente av en slik vaksine, er det kun gjentatt vaksinering med eksisterende typer som kan gi noen beskyttelse, konkluderer han.

 

Les også:

Tyske forsikringsdata viser mye hyppigere bivirkninger av korona­vaksiner enn offiselle tall

 

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.