Ukrainske soldater har lørdag morgen fortsatt kontroll i det meste av Kiev. Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky

Kievs ordfører Vitalij Klitsjko sier byen fortsatt er under ukrainsk kontroll, og at det ikke er russiske soldater inne i sentrum av byen.

NTB-DPA siterer Kievs ordfører, den tidligere boksemester Vitalij Klitsjko, om situasjonen i Ukrainas hovedstad lørdag morgen.

Ifølge ordføreren har Russland ikke nådd sine mål om okkupasjon, til tross for massive angrep mot byen og dens innbyggere:

– Natten i går var tøff, men det er ingen russiske soldater i byen, sier Klitskjo i en videomelding publisert i nyhetskanalen Telegram lørdag morgen.

– Men fienden prøver å rykke inn i byen, legger han til.

Per klokken 5 lørdag morgen hadde Kiev meldt om 35 sårede, inkludert to barn, ifølge Klitskjo. Han ber befolkningen om å søke dekning.

– Hold dere i bomberommene, for fienden angriper fra lufta, sier han.

Kievs infrastruktur er fortsatt intakt, og T-banen går fortsatt, sier Klitskjo.

– Vi har satt opp kontrollposter, så bevegelse i byen vil være begrenset og vanskelig. Dette blir tøft, men vi må stå imot, for hæren er med oss, og rettferdigheten er med oss, sier Kyiv-ordføreren.

Vitner meldte om flere titalls eksplosjoner og skyting i løpet av natta. Regjeringen sier kampene fortsetter i utkanten av Kiev-området.

Jo lengre det nå går uten at angriperne lykkes med å innta hovedstaden, jo mer kostbart og mindre vellykket vil hele dette invasjonsprosjektet fra Putin og hans hans regime fremstå overfor verden.

Les også: 

Har det skjedd noe med Putin mentalt?

Bestill fra Document forlag i dag:

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!


Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.