Russlands utenriksminister Sergej Lavrov er ikke særlig bekymret for de varslede sanksjonene fra Vesten, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Lavrov sier til Reuters at Russland ikke frykter sanksjoner, og virker ikke særlig skremt av Vestens forsøk på å fremstå som en samlet stormakt.

Storbritannia, USA og EU har varslet sterke økonomiske sanksjoner mot Russland på grunn av dette. EU har varslet at sanksjonene legges fram i ettermiddag.

– Våre europeiske, amerikanske og britiske kollegaer vil ikke roe seg ned før de har brukt alle sine muligheter til å straffe Russland. De truer oss allerede med alle slags forskjellige sanksjoner, sier Lavrov.

Spørsmålet er ikke om Vesten har makt, for det russiske forsvaret er langt mindre enn det USA og NATO har å stille opp med. Men så er det viljen til å bruke makten. Her skiller Russland og Vesten veier. Vi satser på gender-rådgivere, mens russerne trener opp sine soldater til å bli killers.

NATO kollapser i Afghanistan, satser på genusteori og vaksinetvang

Vi i Vesten finner det ubehagelig at krig kan føre til dødsfall. Noen kan jo bli krenket.

Russland kan dessverre gjøre hva de vil i Ukraina, bortsett fra at de må overvinne ukrainske soldater og sivilbefolkning. Det fremstår som en svært kostbar oppgave.

Ukraina må altså redde seg selv. Det er realpolitikkens brutale sannhet.

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.