Vi inviterer til årets første Doc-møte med leserne torsdag 3. mars klokken 18.30 (vi åpner dørene kl. 18.00)

Temaet for kvelden er: Journalistikk eller aktivisme? MSM blander rollene, en grenseoppgang er nødvendig

Kjøp billetter her.

Møtested i Oslo sentrum står på billetten. Kravene til høyresiden og alternative medier er høyere enn for andre medier. Vi redegjør for Documents ståsted i viktige spørsmål som blant annet forklarer den økende avstanden til Resett. Det blir, som vanlig, anledning til debatt og hyggelig samvær.

PS: Fredag 25. mars kommer vi til Bergen. Hold av kvelden hvis du vil være med der!

Fra vår redaktør Hans Rustad:

Man skal ikke følge medier særlig lenge for å oppdage at de er ute på a mission. De er på oppdrag. Enten det er klima, pandemi, integrering, – alle må bidra. Det er litt slitsomt i lengden. Folk liker ikke mas. De liker ikke å bli behandlet som unger. De vil gjerne gjøre seg opp en mening selv.

Document har helt siden 2015 vist et annet bilde av USA enn det norske medier gir. Noen må skildre den verden som mer enn halvparten av velgerne ser.

Men det synes ikke norske hovedstrømsmedier som bruker negative karakteristikker om dem. Den polariseringen det klages så mye over og om, er det mediene selv som bidrar til. Hvis de slapp til den andre siden på fair vis, ville stemningen bli en annen.

Med unntakstilstand i Canada er klimaet skjerpet ytterligere.

Vi ønsker å si noe om hva som er en fri journalists rolle i dagens politiske situasjon. Vi ønsker ikke å være noens gissel. Vi må være uavhengige og praktisere armlengdesprinsippet.

Ingen skal kunne ta Document til inntekt for sitt syn. Dette kan noen ganger falle enkelte tungt for brystet. Men journalistikk handler om å si ting som de er, ikke ta for mange hensyn.

Vi er glade for å kunne invitere til møter igjen, uten innskrenkninger.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.