Selskapet som står bak nettspillsiden Unibet, får en tvangsmulkt som kan komme opp i nesten 437 millioner kroner årlig, opplyser Lotteritilsynet.

Lotteritilsynet har varslet Trannel International Limited som står bak nettspillsidene Unibet, Mariacasino, Storspiller og Bingo, om at de får en tvangsmulkt på 1,198 millioner kroner per dag, «dersom det ulovlige spilltilbudet ikke opphører», opplyser tilsynet i en pressemelding tirsdag.

Dagmulkten slutter å løpe når det totale beløpet kommer opp i Trannels årlige bruttofortjeneste, som Lotteritilsynet har estimert til rundt 437 millioner kroner.

– Når et pengespillselskap som driver ulovlig i Norge kan tjene 437 millioner kroner på sin ulovlige aktivitet i løpet av ett år, skylder vi det norske folk å gjøre det vi kan for å stanse den ulovlige virksomheten, sier direktør i Lotteri- og stiftelsestilsynet Atle Hamar.

Pengespillselskapet har ikke tillatelse fra norske myndigheter til å tilby pengespill i Norge.

Den 5. april 2019 fattet Lotteritilsynet vedtak mot Trannel med pålegg om å stanse og tilby pengespill i Norge uten norsk tillatelse. Selskapet klaget vedtaket inn til Kulturdepartementet og Lotterinemnda, men fikk ikke medhold hos noen av klageinstansene.

Fristen for å rette seg etter vedtaket utløp 12. mars 2020, da klagesaken var avgjort, opplyser Lotteritilsynet.

 

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.