Nok en jødisk kvinne, kalt Lu,  er blitt overfalt i sitt hjem i Páris av to «mørkhudede» ungdommer som bløffet seg inn, ranet, bandt og slo henne. De visste at kvinnen på 74 var jødisk fordi hun hadde en mezuzas festet til dørkarmen, Ungdommene utga seg for å tilhøre sikkerhetsvaktene i blokka. Kvinnen har bodd 30 år i blokka, men vil nå flytte.

Det er en særlig organisasjon som overvåker angrep på franske jøder, BNVCA, som rapporterte angrepet søndag. Selve hendelsen fant sted 13. desember. Kvinnen er i sjokk.

Yet another elderly French Jewish woman living alone in her own home has been subjected to a brutal robbery motivated by antisemitism, the Paris-based National Bureau for Vigilance Against Antisemitism (BNVCA) said on Sunday.

The attack occurred on Dec. 13, according to a statement from the BNVCA, an independent organization that assists the victims of antisemitic violence in France.

De to ungdommene var i 16-17-årsalderen. Kvinnen slapp dem inn i god tro.

They then subjected their victim to a series of heavy blows before tying her up and ordering her to disclose where she kept her jewelry. Over the next traumatic half-hour, one of the assailants searched the apartment while the other kept guard over the victim, hitting her repeatedly and placing a piece of masking tape over her mouth to stifle her cries.

They then subjected their victim to a series of heavy blows before tying her up and ordering her to disclose where she kept her jewelry. Over the next traumatic half-hour, one of the assailants searched the apartment while the other kept guard over the victim, hitting her repeatedly and placing a piece of masking tape over her mouth to stifle her cries.

En mezuzah er en sylinder med et skriftsted som er festet til dørkarmen og gir en troende jøde beskyttelse. Det kan minne om da jødene smurte blod på dørstokken for at døden skulle gå forbi deres dør under slaveriet i Egypt.
Overfallet og mishandlingen er ikke unik.
The previous week, a Jewish family living in a neighboring street had been subjected to a similar antisemitic robbery, the group added.

Last month, a 70-year-old Parisian Jewish man was beaten, robbed and tied to a chair in his own apartment by antisemitic intruders who are yet to be apprehended by police.

Disse hendelsene blir ikke rapportert av mediene, særlig ikke utenlandske. Det er tre dødelige angrep som opplyste mennesker har fått med seg:

In 2017, Sarah Halimi, a 65-year-old pensioner, was beaten and and her body ejected from a third floor window by an antisemitic intruder, while in 2018, Mireille Knoll, an 85-year-old Holocaust survivor, was stabbed 11 times in her apartment before her body was set alight during another robbery motivated by antisemitism.

Det tredje tilfellet var kidnappingen av Ilan Halimi /23) i 2005 av en gruppe som kalte seg Barbarene. De torturerte Halimi på det groveste, overbevist om at siden han var jøde hadde han tilgang til store penger.  De han endelig ble sluppet løs var det for sent. Halimi døde av skadene.

Det har vært flere dødelige antisemittiske terrorangrep. Det mest kjent er terroristen Coulibalys angrep på det jødiske supermarkedet Hypercacher to dager etter massakren på redaksjonen for Charlie Hebdo.

Det er blitt farlig å være jøde i Frankrike, hvor jødene ble frigjort av Napoleon. De unge drar.

 

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.