I Japans hovedstad Tokyo gikk hovedindeksen Nikkei 225 ned nesten 3 prosent til lunsjtider, mens den bredere Topix-indeksen tapte 2,3 prosent.

Hang Seng-indeksen i Hongkong gikk ned drøye 2 prosent, mens børsene på det kinesiske fastlandet ble påvirket mindre. Hovedindeksene i Shanghai og Shenzhen gikk ned henholdsvis 0,5 og 0,2 prosent.

Også oljeprisen har sunket betraktelig. Et fat nordsjøolje var nede 2 prosent mens amerikansk WTI-olje var nede rundt 2,6 prosent rundt klokka 5.30 norsk tid.

Luftfarten i regionen er hardt rammet, da folk er bekymret for at det vil innføres nye reiserestriksjoner. Det australske flyselskapet Qantas har gått ned mer enn 5 prosent, mens Hongkong-listede Cathay Pacific tapte mer enn 3 prosent.

Den nye varianten, B. 1.1.529, har et svært høyt antall mutasjoner, og helsemyndighetene i Sør-Afrika mener den har bidratt til en eksplosiv smitteoppblomstring i landet den siste måneden.

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.