Det amerikanske utenriksdepartementet beskylder Russland for å ha gjennomført en missiltest som sprengte en russisk satellitt og førte til mye romsøppel.

Russland utførte en «farlig og uansvarlig» missiltest, sa talsperson for det amerikanske utenriksdepartementet, Ned Price, mandag.

Sprengingen av satellitten skapte en stor sky av vrakrester som tvang mannskapet på Den internasjonale romstasjonen (ISS) til å handle raskt og søke tilflukt, ifølge Price.

– Testen har så langt ført til over 1.500 biter med sporbart romsøppel og hundretusenvis av mindre biter også som nå truer interessene til alle nasjoner, sier Price.

Pentagons talsmann John Kirby Pentagon understreker også at Russland ikke advarte USA på forhånd om testen.

Nasa-sjef Bill Nelson sa senere mandag at han er opprørt.

– Med den lange og sagnomsuste historien i menneskelig romvirksomhet, er det utenkelig at Russland ikke bare kunne sette de amerikanske og internasjonale astronaut-partnerne på ISS i fare, men også Russlands egne kosmonauter, samt taikonauter som er om bord på den kinesiske romstasjonen, sier Nelson.

Les også:

Trump revitaliserer rakettforsvar også fra rommet

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂