Sp-leder og nyutnevnt finansminister Trygve Slagsvold Vedum sier han vil fryse lederlønningene i staten for å unngå en lønnsadel i statlige selskaper.

Vedum sier til Børsen/Dagbladet at han vil snu utviklingen med høye lederlønninger i staten og i virksomheter som har staten som eier. Han sier at regjeringen vil «sette på bremsen med full kraft».

– Vi må ha en lederpolitikk som belager seg på moderasjon, også på bonuser. Det er fordi vi mener at forskjellene har blitt for store, sier Vedum.

Det er ledere innenfor det statlige tariffområdet som først må regne med at lønna blir fryst. Men Vedum er klar på at han også vil ha moderasjon i selskaper som har staten som eier.

– Vi vil lage nye retningslinjer for lønninger og andre godtgjørelser for ledere innen kjernestaten. Som i Nav, sier Vedum, når han blir bedt om å eksemplifisere slike selskaper.

– Vi skal bidra til reduserte lønninger, selv om de likevel skal tjene godt. Men de skal ikke overskride det som er gjennomsnittlig lønnsøkning i staten. Derfor skal regjeringen bli aktiv når det kommer til lederlønningene, lover Vedum.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.