Johan Christian Claussen Dahl (1788-1857)
Olje på lerret, 52,9 x 76,6 cm, Oslo Museum

Digitalt museum kan fortelle dette om motivet:

Sett fra Hjortneshøyden. I forgrunnen til høyre slynger Munkedamsveien seg innover mot byen. Bildets midtparti domineres av Akershus. Til venstre for festningen ligger byen. I bakgrunnen stiger Ekebergåsen opp fra fjorden.

Løkken Hjortnes lå i området mellom Framnes og Skarpsno ved Frognerkilen. Den er nå for det meste bebygget.

Fra 1818 var kunstneren bosatt i Dresden, men i årene 1826, 1834, 1839, 1844 og 1850 gjorde han omfattende Norgesreiser, og utførte en mengde skisser. Mange av dem er nå bevart i Nasjonalmuséet i Oslo.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.