Strømprisene har økt i løpet av sommeren og høsten. Nå tror Statkraft-sjefen at strømsjokket kan vare til våren.

– Når man ser prisene i strømmarkedet fremover er de ganske høye gjennom vinteren, før de synker til våren. Det er markedsbildet nå. Dette vil kunne endre seg med værsituasjonen og gassprisene i Europa, så det er et usikkert bilde, sier Statkrafts konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen til Finansavisen.

I løpet av sommeren og høsten har strømprisene økt. I forrige uke var snittprisen i prisområdet Oslo 113 øre per kilowattime. På samme tid i fjor lå prisen på 12,5 øre.

Samtidig som Statkraft og andre kraftprodusenter tjener svært gode penger, understreker konsernsjefen at markedssituasjonen har sin bakside.

– Det er en utfordring for strømkunder i både Norge og resten av Europa at det er såpass høye energipriser som nå. Vi skal ha stor respekt for at det kan være dyrt å betale for strømmen nå og kommende vinter, sier Rynning-Tønnesen.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.