Mer enn to tredeler av tyske arbeidstakere som har jobbet fra hjemmekontor under koronapandemien, ønsker å fortsette med det også etter pandemien.

Det viser en meningsmåling fra YouGov mandag morgen.

– Populariteten knyttet til å det å arbeide innenfor dine egne fire vegger har økt i kjølvannet av pandemien, heter det i en uttalelse fra energiselskapet Eon, som hadde bestilt undersøkelsen.

71 prosent svarer at de ønsker å kunne jobbe hjemmefra også i fremtiden. På starten av pandemien, i mai i fjor, svarte bare 58 prosent det samme.

26 prosent ønsker å jobbe hjemmefra hele tiden. 45 prosent ønsker å variere mellom hjemmekontor og arbeidsplassen, ifølge undersøkelsen.

70 prosent av dem som har svart at de ønsker å jobbe hjemmefra, oppgir tidsbesparelse ved at man ikke trenger å reise til og fra jobb, som hovedårsak.

Andre årsaker som trekkes fram er fleksibel arbeidstid (57 prosent), lavere reiseutgifter (52 prosent) og positiv effekt på miljøet (43 prosent).

Kjøp Peder Jensens bok her!

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂