Fremskrittspartiet er det mest populære partiet blant dem mellom 18 og 29 år i en ny Rogaland-måling. Partiet mener det viser at ikke alle unge er imot oljen.

Målingen er utført av InFact for partiet Høyre, og kommer dagen etter at Stavanger Aftenblads måling viste at Høyre stupte i oljefylket.

Frp fikk en oppslutning på 17,6 prosent i Aftenbladets måling, og får omtrent det samme (17,8) i målingen utført for Høyre. Målingen er utført etter at forslaget til oljeskatt ble kjent, et forslag Frp har gått hardt ut mot.

I målingen utført av InFact for Høyre, kommer det fram at Frp er det største partiet blant ungdommen. 1.042 personer er blitt spurt i målingen.

– Dette ble jeg svært glad for. Jeg tar det som et signal om at ungdom liker vår støtte til oljearbeiderne, og at dette viser at unge i Rogaland skjønner hva som skaffer mat på bordet og tak over hodet, sier Roy Steffensen, stortingsrepresentant og listetopp for Frp i Rogaland, til NTB.

– Vi merker det unisont i alle aldersgrupper. Folk kommer til oss og er bekymret for jobbene i regionen, sier han.

I aldersgruppen 18-29 år får Frp en oppslutning på 19,3 prosent, mens Ap er nest største parti med en oppslutning på 11,9 prosent.

Hele målingen: Rødt 3,7 prosent, SV 5,2, Ap 20,8, Sp 9,6, MDG 3,3, KrF 8,7, V 3,6, H 23,4, Frp 17,8. Feilmarginen er ikke oppgitt.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.