Tyrkias president og lederen for De forente arabiske emiratene vil løse opp i det tidligere spente forholdet mellom landene, og har snakket på telefon.

Den tyrkiske presidentens kontor opplyste om samtalen mandag kveld, men uten å si når samtalen hadde funnet sted. Recep Tayyip Erdogan snakket med den fungerende lederen for De forente arabiske emiratene, kronprins Mohammed bin Zayed av Abu Dhabi.

Ifølge en melding fra det statlige nyhetsbyrået i Emiratene skal de to lederne ha diskutert mulighetene for å styrke forbindelsene mellom de to landene «på en måte som tjener begge lands innbyggere».

Samtalen kom i stand to uker etter at Erdogan var vert for Emiratenes sikkerhetsrådgiver, Sheik Tahnoun bin Zayed al Nahayn, under hans besøk i Tyrkia. Besøket var det første offisielle besøket på høyt nivå på mange år etter at de to landenes forhold har vært spent på grunn av ulike ståsted i flere regionale konflikter.

I Libya har blant annet Tyrkia og Emiratene støttet hver sin side i konflikten. Tyrkia har også vært på kollisjonskurs med golfstatene og Egypt på grunn av sin støtte til Det muslimske brorskap, som de arabiske regimene ser på som en trussel.

Tyrkia har de siste månedene også arbeidet for å dempe spenningen med en rekke andre arabiske stater, som Saudi -Arabia og Egypt.

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂