I dag skjedde det noe historisk i OL. Laurel Hubbard ble den første mannen som fikk lov til å konkurrere i kvinneklassen. Resultatet ble et totalt mageplask.

Hubbard klarte ikke et eneste forsøk, og endte opp på sisteplass, notert med bokstavene DNF (Did not finish).

I 2018 ble Hubbard første transkjønnede kvinne til å delta i samveldelekene. Den gang forsøkte de australske vertene å utestenge vektløfteren, da de mente at hun som tidligere mann hadde en fysisk fordel.

Hubbard deltok tidligere i herreklassen før hun skiftet kjønn i 2013. Hun er for øyeblikket rangert som nummer 16 i verden i 87-kilo-klassen (NTB).

Mange frykter at mennenes inntog vil ødelegge kvinneidretten. Menn har tatt gull i VM i banesykling for kvinner, to år på rad. En annen mann deltar i kvinneklassen i MMA. Resultatet er blodig og brutalt.

Men Hubbard’s forsøk endte i fiasko.

OL i Tokyo får historiens første mann i kvinneklassen

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp Thomas Knarviks bøker her! In His Name har ikke tidligere vært i salg i Norge. Vi har et lite og eksklusivt restopplag. Benytt sjansen!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.