Den 41 år gamle mannen som er siktet for å ha drept kameraten sin ved Oslo rådhus, samtykker til å bli varetektsfengslet i fire uker.

Han vil av politiet framstilles for fengsling i fire uker med brev- og besøksforbud, samt to uker medieforbud, opplyser politiadvokat Rita Parnas til NTB.

Hans forsvarer, Mette Yvonne Larsen, opplyser at hennes klient samtykker til fire uker fengsling. Han samtykker derimot ikke til resten av begjæringen, som involverer brev- og besøksforbud, samt medieforbudet.

– Han samtykker til fengsling slik at politiet skal få gjort de undersøkelsene de skal, men samtykket skal ikke oppfattes som en erkjennelse av skyld, sier hun.

Larsen fortalte til NTB tirsdag ettermiddag at hennes klient erkjente i avhør med politiet tirsdag å ha skutt kameraten sin. Samtidig hevdet han at det ble gjort i selvforsvar.

– Han har således svart nei på skyldspørsmålet, opplyste Larsen tirsdag ettermiddag.

Hun kunne også fortelle at den siktede har gitt en lang og detaljert forklaring om hvordan hendelsen skjedde, samt hva som var bakgrunnen for handlingen.

– De to involverte er barndomsvenner, og forholdet har utviklet seg i meget negativ retning forut for denne hendelsen, sa forsvareren.

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.