Det er brutt ut omfattende uroligheter i Cuba, de første på mange tiår, og Biden-administrasjonen kommer under angrep for unnfallenhet. Den cubanske diasporaen har mange fremstående politikere som er svorne motstandere av regimet.

Da talsmann for State Department sa regimet respekterer forsamlingsfriheten, fikk han høre det av senator Ted Cruz.

«How is this possible??» Cruz tweeted. «The Biden State Dept told us that the Cuban communist dictatorship protects their «right to peaceful assembly»?»

Cruz er sønn av cubanske migranter.

Et hundretall demonstranter er arrestert og det meldes at noen er «forsvunnet».

Både regimet i Venezuela og Nicaragua har den senere tid likvidert virkelige eller innbilte motstandere. I Venezuela er det snakk om flere tusen.

Regimene er under press og reagerer med vold. Det ødelegger bildet av disse landene i utlandet. State Departement innførte nylig visumnekt til et hundretall offisielle personer i Nicaragua.

Corona-krisen har truffet de sosialistiske statene hardt. De har i utgangspunktet en svak økonomi og befolkningen reagerer, særlig ungdommen.

Presidenten på Cuba, Miguel Diaz-Canel, sier det er USA som oppfordrer til USA og woke-medier i USA gir Trump skylden.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.