Telenor bør vurdere å bli et rent nordisk selskap, sier aksjeanalytiker Frank Maaø. Han mener telegiganten bør vurdere å selge eller fusjonere i Asia.

Aksjeanalytikeren i DNB Markets er den som har fulgt selskapet lengst, skriver Dagens Næringsliv.

– Telenor har slitt med krav fra myndighetene om mobiloperasjonene de har i land som Bangladesh og Thailand. Samtidig vil ikke Telenor tilføre mobilvirksomheten i Pakistan mer kapital. Og i Malaysia har Telenor inngått en fusjonsavtale med en konkurrent og vil nå de-konsolidere virksomheten der, sier analytikeren til avisa.

Torsdag morgen ble det kjent at Telenor selger sin virksomhet i Myanmar for 900 millioner kroner til investeringsselskapet M1 Group.

Overfor DN forsikrer Telenor-sjef Sigve Brekke at selskapet ikke har noen planer om å trekke seg ut av regionen og at Asia-strategien ligger fast.

– Telenor kommer fortsatt til å være en sterk, asiatisk telekomoperatør med over 8.000 ansatte og omtrent 160 millioner kunder i regionen også etter denne transaksjonen, sier han.

Les også:

Telenor selger mobilvirksomheten i Myanmar til libanesisk investeringsselskap

Kjøp Peder Jensens bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.