Thor Haakon Bakke (MDG), Byråd for klima, miljø og byutvikling, Bergen. Foto: Vibeke Blich / Bergen kommune

Et gatekunst-motiv på en lekeplass i Solheimsviken i Bergen, som fremstiller en ortodoks, jødisk mann med et palestinsk flagg, skal fjernes.

Det vedtok byrådet sent onsdag kveld, skriver Bergensavisen.

– Vi har vanligvis høy terskel for å fjerne gatekunst. Men dette er en lekeplass for barn, sier byråd Thor Haakon Bakke (MDG).

Det har kommet flere negative reaksjoner på kunstverket til gatekunstneren AFK – som blant annet sto bak det omstridte Sylvi Listhaug-verket på en dør i byen.

Ett av motivene på murveggen bak lekeplassen fremstiller en ortodoks, jødisk mann med palestinsk flagg og armbånd med initialene til den omdiskuterte BDS-bevegelsen i Israel-Palestina-konflikten, noe som har fått personer både i og utenfor det jødiske miljøet til å reagere, ifølge Dagen.

Byråd Bakke vet foreløpig ikke når kunsten skal fjernes, eller hva den skal erstattes med.

– Det må vi komme tilbake til. Vi skal ha en dialog med kunstneren om dette, sier han til Bergensavisen.

Kunstneren selv sier at verket er misforstått og at det er trist at enkelte ble såret eller provosert av motivet.

Kjøp Thomas Knarviks bøker her! In His Name har ikke tidligere vært i salg i Norge. Vi har et lite og eksklusivt restopplag. Benytt sjansen!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂