Joe Biden og Vladimir Putin kommer ikke til å stille opp til felles fotografering eller felles pressemøte når de to presidentene møtes til toppmøte neste uke.

Det er kun lagt opp til separate fotoseanser i etterkant av toppmøtet i Genève onsdag, opplyser Det hvite hus lørdag.

Biden og Putin møtes til sitt første toppmøte, og en talsmann for Biden-administrasjonen sier den amerikanske presidenten vil holde en egen pressekonferanse etterpå.

Putins talsmann Dmitirij Peskov sier til det russiske nyhetsbyrået Ria Novosti at den russiske presidenten også planlegger en egen pressekonferanse.

– Vi venter at dette møtet blir ærlig og redelig, og en solo-pressekonferanse er derfor er det mest passende formatet for å kunne kommunisere med den frie pressen på om saker som vi vil ta opp i møtet. Det gjelder både saker vi er enige med amerikanerne om, og saker der vi har betydelige bekymringer, sier Peskov.

I et intervju med den amerikanske TV-stasjonen NBC News fredag sa Putin at forholdet mellom Russland og USA er på bunnivå.

Kjøp Peder Jensens bok her!

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.