Alejandro Mayorkas er USAs sikkerhetsminister, og leder Department of Homeland Security (DHS). I en tale sier han at verdigheten til utenlandske migranter er det viktigste, uten at han nevner vanlige amerikaneres trygghet.

I en tale til en gruppe venstrevridde advokater tilknyttet American Constitutional Society (ACS) beskrev Mayorkas sin «identitet» som en «forkjemper for migranters rettigheter».

The element of dignity [and] the rule of law. Those are two foundational guideposts as I seek to lead an agency, as we, as servants of the law, seek to bring justice in whatever we do. And here in the Department of Homeland Security, I think that must guide everything that we do.

Mayorkas beskriver seg selv som en guardian angel for utlendinger som ønsker å migrere til USA. For å fremheve hvor viktig jobben han gjør er, siterte han et takkebrev en migrant hadde sendt til en kvinnelig ansatt i hans departement.

“Dear Mrs. Officer, I want to inform you that I received a letter of approval in regards for my application in this great humanitarian country. Madam, I want to thank you, and thank this great nation, for giving me a chance to find a refuge for my life  … May God bless you for being my guardian angel. And may God bless America for saving me.”

DHS beskriver sitt oppdrag på sin egen hjemmeside:

The Department of Homeland Security has a vital mission: to secure the nation from the many threats we face. This requires the dedication of more than 240,000 employees in jobs that range from aviation and border security to emergency response, from cybersecurity analyst to chemical facility inspector. Our duties are wide-ranging, and our goal is clear – keeping America safe.

With honor and integrity, we will safeguard the American people, our homeland, and our values.

Neil Munro i Breitbart påpeker skjevheten i den politikken som den nye administrasjonen fører, som på ingen måte stemmer overens med formålet som beskrives på hjemmesiden, og heller ikke er til fordel for amerikanske arbeidere som sliter kraftig etter koronakrisen, miljøtiltak og de åpne grensene innført av Biden-administrasjonen.

The benefit given to the migrant represents “the fundamental principle of dignity and the rule of law as an instrument deliberate,” said Mayorkas in his final sentence.

He did not reveal any plans to use that “instrument deliberate” to raise the dignity of Americans. But many millions of Americans face a loss of dignity as he extracts an endless flood of business-backed economic migrants  — at their great risk — to compete for the Americans’ jobs, homes, and opportunities.

Breitbart

Kjøp Peder Jensens bok her!