7. juni løsrev vi oss fra Sverige og hva var mer naturlig enn å ha en svensk gjest i studio? Peter har arbeidet som journalist på Göteborgposten og har nå bodd tyve år i Norge, men er fortfarende svensk i sinn og skinn. Han er begeistret for norrmänn. Vi er lette å være sammen med, uhøytidelige. Noe av de kvaliteter vi selv har fremhevet. Men heller ikke Peter kan unnlate å merke at Norge er på vei mot svenske tilstander. Det er et ord som den norske eliten ikke liker. De snakker gjerne om «amerikanske tilstander», men vil ikke ha ubehaget så tett på.

Granne med ondskan heter en bok om Sveriges forhold til Nazi-Tyskland. Nå er det Sverige som er blitt «ondskan», og det er vi som er naboen. Men den norske eliten liker ikke å dvele ved det som skjer i Sverige, selv om vi vet at folk skjønner at det angår oss.

(P.S.: Lyden i denne videoen er tungt redigert for at dere skal kunne høre alt som blir sagt. Derfor er videoen også veldig sent ute. Det skjedde en teknisk glipp ved innspillingen som det ikke var mulig å høre før opptaket var fullført. Lyden var god under innspilling. Vi finner ut av dette uventede fenomenet før morgendagens innspilling. På forhånd takk for deres forståelse! Mvh Dan)