Den 6. november 2018 sendte NTB ut denne meldingen:

Et sigarformet objekt som i fjor ble observert i vårt solsystem, kan ha vært et utenomjordisk romskip sendt for å observere jorda, mener Harvard-forskere.

Objektet fikk kallenavnet «Oumuamua», som betyr «en budbringer fra en fjern fortid» på hawaiisk. Objektet ble først observert i oktober i fjor av teleskopet Pan-STARRS 1 på Hawaii.

Tucker Carlson har vært opptatt av UFO-besøk i lang tid og viet ekstra oppmerksomhet til den mystiske gjenstanden som skled forbi solen og ble oppdaget ved en tilfeldighet.

«Skipet» ble anslått å være 400 meter langt og det beveget seg med en hastighet på 315.000 km i timen.

Vi har sett filmer som 2001 A Space Odyssey av Stanley Kubrick og Christopher Nolans Interstellar. Dette kan være the real thing.

I en studie argumenterer forskere ved Harvard Smithsonian Center for Astrophysics for at det lange mørkerøde objektet, som er ti ganger lenger enn det er bredt og som ble observert med en hastighet på 315.400 kilometer i timen, kan være av «kunstig opprinnelse».

– Oumuamua kan være en fullt fungerende sonde sendt med hensikt til jordas nærområder av en utenomjordisk sivilisasjon, skriver forskerne i studien, som er signert professor Abraham Loeb og Shmuel Bialy og sendt til Astrophysical Journal Letters for publisering.

Forskernes teori er basert på objekts uventede økning i hastighet og bane da det reiste gjennom og til slutt ut av vårt solsystem i januar i år (2018). (NTB)

Hva vil en interstellar budbringer eller speider? Hvis de kan reise så langt har de neppe problemer med å forstå vår kommunikasjon. Hva vil de? Pentagon vil de nærmeste dagene offentliggjøre hva deres kontor har samlet over flere år.

Det kan virke som konklusjonen er uunngåelig: Vi er ikke alene i universet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.