Statsminister Erna Solberg (H) la onsdag ned grunnsteinen for administrasjonsbygget til Equinors anlegg for mottak og mellomlagring av CO2 i Øygarden.

– Karbonfangst og -lagring er en viktig brikke i arbeidet med å kutte utslippene. Og det å legge ned grunnsteinen her i dag er en viktig milepæl i det arbeidet som er startet, sa Solberg.

Mottaksanlegget Northern Lights omfatter transport, mottak og permanent lagring av CO2 i et geologisk reservoar i den nordlige delen av Nordsjøen, opplyser Equinor.

Mottaksanlegget inngår i det nasjonale prosjektet Langskip, som omfatter hele verdikjeden for storskala fangst, mellomlagring, transport og deponering av CO2.

– Det er ingen hemmelighet at kampen mot klimaendringene vil kreve mye av oss. Det koster å kutte utslipp, og det er anslått at staten kommer til å bruke nærmere 17 milliarder kroner på det arbeidet som er satt i gang med Langskip. Det er en enorm investering, men det vil koste enda mer om vi ikke gjør det, sa statsministeren.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.