Joe Biden har lansert en plan for et globalt høyskatteregime kalt Made In America Tax Plan Report. Planen innebærer at alle land i verden må pålegges å kreve en minimumsskatt på 21 prosent. De som motsetter seg blir underlagt amerikanske sanksjoner.

Joe Bidens forslag er å innføre en global minimumsskatt på 21 prosent på bedriftsoverskudd i alle land.

«Made In America Tax Plan Report describes President Biden’s Made in America tax plan, part of the newly announced American Jobs Plan, the goal of which is to make American companies and workers more competitive by eliminating incentives to offshore investment, substantially reducing profit shifting, countering tax competition on corporate rates, and providing tax preferences for clean energy production», heter det i oppsummeringen av dokumentet.

Målet er å utjevne konkurransen om de store globale selskapene. Land konkurrerer for ofte om multinasjonale selskaper ved å redusere selskapsskattesatsene, noe som gjør det vanskelig for USA og andre land å møte inntektsbehovet, heter det i planen.

«The President’s plan provides a strong incentive for nations to join a global agreement that implements minimum tax rules worldwide through the denial of U.S. deductions on related party payments to foreign corporations residing in a regime that has not implemented a strong minimum tax. This aspect of the plan is designed to help level the playing field between foreign and U.S. companies.»

Biden kaller sanksjonene «et sterkt intensiv» om å underlegge seg den globale skatten.

Forslaget har blitt omfavnet av både den globalistiske skatteorganisasjonen OECD og av EU, ifølge Fria Tider.

Skatteparadiser som Nederland, Luxembourg, Irland og Kypros har også støttet fordelene med forslaget, mens Confederation of Swedish Enterprise, som bruker skatteparadis, er kritisk til forslaget.

«Inriktningen är helt klart inte bra för en liten och öppen ekonomi så som Sverige, där multinationella storföretag står för exporten av nästan 95 procent av vad som produceras», skriver organisationen i en analyse.

Amazon-sjef Jeff Bezos gikk tidlig ut og sa at han støtter forslaget. Han ble imidlertid beskyldt for hykleri siden Amazon i fjor betalte en effektiv føderal skattesats på bare 9,4 prosent, ifølge Institute for Taxation and Economic Policy.

 

Kjøp Thomas Knarviks bøker her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.