Equinors hovedkvarter på Fornebu 21. mai 2018. REUTERS/Nerijus Adomaitis/File Photo

Equinor har gjort et betydelig oljefunn i Blasto-brønnen i Nordsjøen, rundt 3 kilometer sørvest for Fram-feltet. Foreløpig har man beregnet størrelsen på funnet på mellom 12 og 19 millioner standard kubikkmeter utvinnbare oljeekvivalenter, tilsvarende mellom 75 og 120 millioner fat.

Nick Ashton er  Equinors letedirektør for norsk sokkel, og sier ifølge en pressemelding:

– Funnet revitaliserer et av de mest modne områdene på sokkelen. Med funn i fire av fire prospekt i Fram-området det siste halvannet året har vi påvist volum som samlet vil gi betydelig verdiskaping til fellesskapet

Funnet er ett av flere andre lovende funn i samme område som Røver Nord, Echino Sør og Swisher. Det regnes som kommersielt utvinnbar av rettighetshaverne, som vil vurdere en tilknytning til andre funn, delvis gjennom eksisterende infrastruktur i området. Det opplyser Oljedirektoratet.

Equinor er tungt inne i oljebransjen, samtidig som de satser like tungt på en grønn profil gjennom å utvikle havvind.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.