Mohammad Jafar Mahallati er tidligere FN-ambassadør for Iran. Det forhindrer ham ikke i å bli professor ved Oberlin college i Ohio. Det er USA som har forandret seg, ikke Mahallati. Det er dokumentert at han mente staten Israel aldri skulle vært opprettet og at jødenes nærvær i Jerusalem er en vanhelligelse av islam. Hvordan en slik mann kan bli professor ved et amerikansk universitet, er en gåte.

Men den lar seg enkelt besvare: Det er mange lærere ved amerikanske universiteter som mener det samme som Mahallati.

A Fox News Digital investigation can reveal for the first time that Mahallati, a professor of Islamic Studies at the liberal arts college in Ohio, declared to the U.N. in 1988: «The adoption, by the General Assembly in 1947, of resolution 181 (II) on the partition of the land of Palestine and the establishment of the Zionist entity was itself in violation of provisions of the United Nations Charter, as well as of the rules of international law.»

Mahallati mener at jødene vanhelliger Jerusalem fordi Profeten steg til værs fra denne byen. Jødene skal derfor fordrives fra den hellige byen.

«Palestine is an Islamic territory, an Islamic heritage, and it remains an Islamic point of identity. The land of Palestine is the platform of the ascension of the Prophet Mohammad; its significance is that it contains the first kiblah direction−towards which Muslims prayed. Its occupation by Zionist usurpers is a transgression against all Muslims of the world and its liberation is therefore a great religious obligation and commitment,» Mahallati said at the U.N. that same year.

Dette er de religiøse røttene til antisemittismen blant muslimer, noe Ayaan Hirsi Ali påpekte i en tale i Jerusalem: Det handler ikke om jord, det handler om religion og eksistenskamp.

Mahallati har vært en av regimets hardlinere som har forsvart forfølgelsen av bahai’ene.

Iran’s regime has executed members of the Baha’i community for merely practicing their faith, and the U.S. and U.N. have both documented severe persecution of the Baha’i by the clerical regime in Tehran.

Mahallati said in 1983, according to the U.N.: «The problem was not religious but political; the Baha’i community conducted immoral activities under the cover of religion.»

Det er denne siden ved regimet som gjør at Trump-administrasjonen stemplet det som et av verdens farligste.

Når man leser denne historien, er det nesten så man får følelsen av å se en episode fra serien «Homeland».

 

Oberlin ‘professor of peace’ called for destruction of Israel in 1989 speech

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂