Shurja-markedet i Bagdad ligger folketomt pga. covid-19 den 19. oktober 2020. Foto: Hadi Mizban/AP/NTB

Et nytt rakettangrep har truffet amerikanske mål i Irak, denne gang den grønne sonen i Bagdad. Det er bare en uke siden det ble skutt mot en base i Erbil i Nord-Irak. Shia-milits antas å ligge bak, og de handler neppe uten godkjenning fra Teheran.

Ayatollaene tester Bidens nerver. Det er ett år siden Trump drepte deres yndling, general Soleimani.

Minst to av rakettene slo ned innenfor den grønne sonen, og én rakett slo ned innenfor gjerdene til USAs enorme ambassadekompleks, opplyser irakiske sikkerhetskilder.

Det ligger i en tungt bevoktet del av Bagdad, kjent som den grønne sonen, der også flere utenlandske ambassader og regjeringskontorer ligger.

En sikkerhetskilde sier til AFP at minst én rakett traff hovedkvarteret til Iraks nasjonale sikkerhetstjeneste. De andre rakettene landet i omkringliggende boligstrøk, deriblant en parkeringsplass i bydelen Harithiya, ifølge et øyenvitne.

Den irakiske hæren opplyser at det ikke er meldt om noen sårede eller drepte.

Rakettangrepet er det tredje rettet mot vestlige diplomatiske, militære eller økonomiske mål i Irak den siste uka, etter flere måneder med relativ ro. Den grønne sonen er en rekke ganger opp gjennom årene blitt rammet av rakettangrep. (NTB)

Teheran vil se hvor langt de kan presse Biden. Hittil har Biden ikke svart med annet enn innrømmelser. Han har ytret ønske om å gjenopplive atomavtalen, og Teheran myker opp Biden som i en boksering.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂