REUTERS/Dado Ruvic/NTB

Australia krever at Facebook betaler for at deres plattform benyttes til nyhetsformidling ved deling av nyhetssaker fra avisene. Facebook tjener store penger på at australske medier bruker Facebook til å publisere artikler. The Australian Competition and Consumer Commission (ACCC) sier at de har laget utkast til ny lov for å «balansere konkurransen» mellom Big Tech og mediene. Det skal stemmes over forslaget om noen uker, sier regjeringen i Australia.

Facebook svarte med å stenge plattformen sin for australske medier, slik at de ikke lenger kan legge ut artikler på sine sider. Facebooks direktør for Australia & New Zealand, William Easton, skriver blant annet:

– Lovforslaget misforstår fullstendig forholdet mellom vår plattform og utgivere som benytter den til å dele nyhetsinnhold.

The proposed law fundamentally misunderstands the relationship between our platform and publishers who use it to share news content. It has left us facing a stark choice: attempt to comply with a law that ignores the realities of this relationship, or stop allowing news content on our services in Australia. With a heavy heart, we are choosing the latter.

Australske medier rapporterer at Facebook allerede har fjernet muligheten for leserne deres til å se artiklene de legger ut. ABC News hadde over 4 millioner følgere.

The law 'fundamentally misunderstands' the relationship between tech platforms and publishers, Facebook said, adding that it has helped Australian publishers earn about AU$407 million last year through referrals (pictured: Another blank Australian news page on Facebook)

The move is a response to the country's proposed Media Bargaining law, which forces tech companies like Facebook and Google to negotiate with news providers to feature their content (pictured: A blank news site on Facebook)

 

Daily Mail    BBC     ABCnet.au

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂