Justispalasset på Piazza Cavour i Roma, hvor Italias høyesterett holder til. Foto: MrPanyGoff / Wikimedia Commons.

Nærmere 95.000 migranter som har anket avslagene på sine asylsøknader inn for rettsvesenet i Italia, venter på at sakene deres skal behandles av ordinære italienske domstoler.

Samtidig er det drøyt 13.000 asylsaker som venter på behandling i kassasjonsdomstolen, som omtrent tilsvarer Høyesterett i Norge, og det er en økning på 153 prosent sammenlignet med for to år siden, melder Il Sole 24 Ore.

Opphopningen av asylsaker i rettsvesenet forsinker behandlingen, som etter loven skal gjøres innen fire måneder. De fleste sakene venter i mer enn 15 måneder, noen opp mot tre år, viser data som den italienske avisen har innhentet hos migrasjonsmyndighetene.

Sakene som kommer til behandling i første instans, er avslag som er gitt av de lokale asylkommisjonene. Disse har for tiden snaut 34.000 saker til behandling, et tall som er klart lavere enn i tidligere år, på grunn av nedgangen i asylinnvandringen som har funnet sted under koronapandemien og Matteo Salvinis tid som innenriksminister før det igjen.

 

 

Kjøp «Klanen» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂