Syriske migranter i Middelhavet. Foto: Alkis Konstantinidis/ REUTERS.

Mannen som lørdag havnet over bord fra et malmskip som var på vei inn Ofotfjorden til Narvik, var blindpassasjer fra Syria, opplyser politiet. Søket etter mannen er avsluttet uten resultat.

  1. januar oppdaget mannskapet om bord i malmskipet på vei til Norge at de hadde en blindpassasjer, opplyser NTB. Ni dager senere skal mannen ha hoppet over bord i Ofotfjorden utenfor Narvik.

Politiførstebetjent Ingunn Opdal Iversen, som leder etterforskningen av saken, opplyser til NRK at den savnede er en mann i 40-årene som var blindpassasjer om bord i malmskipet.

Mannen skal ikke ha hatt identitetspapirer på seg, men han skal ha sagt til mannskapet at han var fra Syria. Den første meldingen fra mannskapet gikk ut på at mannen hadde hoppet over bord.

– Vi etterforsker saken bredt, og kan ikke si mer så lenge etterforskningen pågår. Vi har politi ute på skipet nå som foretar ytterligere avhør av mannskapet, samt åstedsundersøkelser, sier Opdal Iversen til NRK mandag.

Både ambulansehelikopter, kystvaktskip og flere fartøy deltok i søket, som ble avsluttet klokken 18 lørdag uten funn. Strandsøk har heller ikke ført fram.

Hans Björkestam, som er sikkerhets- og miljøansvarlig i det finske rederiet ESL Shipping Ltd., som eier «Arkadia», sier til NRK at mannen trolig kom om bord da fartøyet var i Middelhavet, antakelig i den spanske enklaven Ceuta i Nord-Afrika.

Kjøp Asle Tojes siste bok her! 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.