Tre av fire nordmenn sier nå at de vil ta koronavaksinen. Men kun én av tre har tillit til at vaksineringsprosessen i Norge er effektiv. Foto: Tone Spieler / NTB

Tre av fire nordmenn sier nå at de vil ta koronavaksinen. Men kun én av tre har tillit til at vaksineringsprosessen i Norge er effektiv.

Kun én av tre nordmenn – 34 prosent – sier at de har tillit til at tempoet på vaksineringen i Norge er effektivt. 40 prosent svarer nei, mens resten vet ikke.

– Folk ble kanskje litt forbauset over at vaksiner ligger på lager og at ikke flere ble raskere vaksinert, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Norsk koronamonitor fra Opinion har spurt 13.000 nordmenn om de vil ta en vaksine mot koronaviruset når den kommer. I tillegg er 1800 spurt om de har tillit til tempoet på vaksineringen.

Nå i januar sier tre av fire nordmenn, 74 prosent, at de vil ta vaksinen. Bare 8 prosent sier nei, mens resten er usikre. Andelen som sier ja nå, er 7 prosentpoeng over snittet for desember måned, der andelen økte uke for uke.

– Vaksinemotstanden slipper taket. Antallet som sier nei til vaksine, er halvert sammenlignet med gjennomsnittet for alle målinger i andre halvår av 2020. Samtidig er de usikre blitt færre, sier Clausen.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.