Innenriksminister Boris Pistorius er bekymret for økt radikalisering på venstresiden i Tyskland. Foto: Britta Pedersen / POOL / AFP/NTB

Statens mottaksmyndighet organiserer mottak og innkvartering av asylsøkere i Niedersachsen, og støtter de kommunale utlendingsmyndighetene med hjemsendelser. Ti kjøretøyer og en tilhenger gikk opp i flammer lørdag kveld i lokalene til myndighetene i Braunschweig. De nye transportkjøretøyene brant opp, skadene beregnes til omlag en halv million euro, skriver GMX. Ingen mennesker ble skadet i brannen.

Niedersachsen innenriksminister Boris Pistorius, som representerer sosialdemokratene (SPD), uttaler:

«Jeg er sjokkert og rystet over omfanget av angrepene og hensynsløsheten til disse gjerningsmennene. Ingen i Tyskland har rett til å fremme sine egne politiske mål nådeløst og med ren vold.»

Pistorius har tidligere vist like liten tålmodighet med islamistiske ekstremister.

Gjerningspersonene skal ha tilstått (eller tatt æren for) angrepet på en venstreorientert nettside. Pistorius sier videre at det foregår en radikalisering i Niedersachsen som er i ferd med å utvikle seg til en terrorstruktur. Tysk politi etterforsker saken.

I september 2020 opplevde blant annet Leipzig opptøyer fra venstreorienterte ekstremister . Flere hundre demonstranter, som ble beskrevet som «autonome anarkister», slåss mot politiet i gatene.

 

Kjøp Asle Tojes bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂