Helse- og omsorgsminister Bent Høie under en pressekonferanse om koronasituasjonen i Oslo den 18. november 2020. Foto: Berit Roald / NTB.

De nåværende koronatiltakene vil bli beholdt til andre halvdel av januar, på grunn av frykt for økende smitte i jula, sier helseminister Bent Høie (H).

På regjeringens pressekonferanse tirsdag viste Høie til at det i forbindelse med julefeiringen er mange som reiser mellom kommuner, reiser til og fra utlandet og at mange samles. Høie sa at dette kan bidra til å øke smittepresset og øker risikoen for en ny smittebølge.

– Derfor beholder vi de nasjonale tiltakene fram til andre del av januar. Da vil vi ta en ny vurdering, sa Bent Høie (H).

Han advarte også personer som har symptomer, men unngår å teste seg fordi de vil slippe å feire jul i karantene.

– Det må man ikke gjøre. Det kan bety at man tar økt risiko for å smitte de aller nærmeste i forbindelse med julefeiringen.

Han advarte også arbeidsgivere mot å oppfordre ansatte til å bryte karantene eller på andre måter å omgå koronaregelverket.

 

Kjøp Asle Tojes bok her! Vi pakker og sender for deg hvis du skriver «julegave» i meldingsfeltet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.