Sylvi Listhaug (FrP), Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og Hadia Tajik (Ap). Foto: Terje Bendiksby / NTB.

FrP, Arbeiderpartiet og Senterpartiet er blitt enige om å stramme inn asylpolitikken på flere punkter.

Til tross for at FrPs budsjettavtale med regjeringen inneholder innstramninger i asyl- og flyktningpolitikken, valgte FrP mandag å stemme for ytterligere innstramninger sammen med Arbeiderpartiet og Senterpartiet, skriver Vårt Land.

De tre partiene stemte for fire forslag fra Arbeiderpartiet som blant annet handlet om å skjerpe kravene til klarlegging av identitet og skjerping av underholdskravet og tilknytningskravet i familieetableringssaker.

Solveig Schytz, innvandringspolitisk talsperson i Venstre, kaller det hele for en «katastrofe».

– Dette er et forvarsel om hva slags politikk vi får hvis det blir regjeringsskifte neste år. En regjering med Ap og Sp som får støtte i enkeltsaker fra FrP, vil bli katastrofe for innvandringspolitikken og ille for dem som er opptatt av en human asylpolitikk, sier Schytz til Vårt Land.

Ap’s innvandringspolitiske talsperson Masud Gharahkhani sier Arbeiderpartiets forslag kom som et svar på at regjeringen ønsket å hastebehandle et forslag om å øke tiden for å få permanent opphold i Norge fra tre års botid til fem år.

(©NTB)

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.